Smoelwerk - Ontwikkeling van NL Hiphop

Kami 14 aug 2013

Het decennium 1999 tot 2009 gaat de boeken in als de periode waarin de Nederlandse hiphopscene spectaculair groeit en een stuk professioneler wordt.Views: 728 (vandaag: 728)
Rating: 0 (vandaag: 0)

Reacties

BerichtGeplaatst: wo 14 aug 2013 02:29:15 
Het decennium 1999 tot 2009 gaat de boeken in als de periode waarin de Nederlandse hiphopscene spectaculair groeit en een stuk professioneler wordt. Reden voor hiphopplatform Hiphop In Je Smoel (HIJS) om samen met underground en mainstream artiesten het afgelopen decennium onder de loep te nemen. Het resultaat? Dertig sleutelfiguren die in circa zeventig minuten aan het woord komen.

"Wat betreft de geschiedenis van de Nederlandstalige hip hop kun je 2002 een keerpunt noemen. Dat komt ook duidelijk naar voren in de documentaire. In dat jaar wonnen de aartsvaders van de hip hop in Nederland zijn natuurlijk Def P, Extince en Brainpower, maar in 2002 stond er, met Ali B, DAC, Pete Philly, Opgezwolle en Raymzter, een nieuwe, succesvolle rapgeneratie op.

Die tweede generatie stond stomtoevallig dat jaar bijna in zijn geheel in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Dat was het moment van de totale en definitieve doorbraak van de Nederlandstalige rap," aldus regisseur Stolker.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 

Reageren

Om een reactie achter te laten, dien je een account te hebben. Inloggen of registeren.