[Artikel] 2010 volgens Rubief

Robby Bobson 29 dec 2010

Ik heb een druk jaar achter de rug, persoonlijk gezien. Hierdoor heb ik een stuk minder hiphop geluisterd dan ik gewend van mezelf ben.. Maar let's be honest, ik heb nog altijd belachelijk veel Hiphop geluisterd, en ik wil met jullie delen wat ik dope vond, en wat ik ronduit wack vond. Nou heb ik in de afgelopen 5 jaar altijd een top20 gemaakt, maar met een fulltime baan worden dat soort dingen opeens een stuk minder belangrijk. Dus ga ik het dit jaar anders doen. Geen weken van voorbereiding, geen shortlist van dope albums, nee, op de dag dat TopNotch feest viert, sluit ik 2010 af door de albums die ik het meest heb geluisterd, nog eens een keertje op te zetten.

Reflection Eternal - Revolutions Per Minute
Als je Talib Kweli zegt, kan je weinig fout doen. Tel Hi-Tek daarbij op, en je hebt een geweldige plaat. Maar ik was sceptisch of zowel Talib als Hi-Tek het anno nu nog wel hadden. Gelukkig wel. Ze hebben een uiterst solide plaat uitgebracht, die me aardig wat weekjes heeft bezig gehouden. Ballad of the Black Gold is een onbetwiste knaller, Get Loose kan ik me kop nog niet op stil houden, en een feature van Jay Elec is altijd fijn om aan te horen.

Eminem - Recovery
Natuurlijk was ik op de dag van de release lyrisch over de nieuwe Eminem plaat. Natuurlijk vond ik elke track geweldig. Geef me 2 maanden, en die gedachten zijn behoorlijk getemperd. Neemt niet weg dat 25 to life & Love The Way You Lie regelrechte klassiekers zijn, en No Love en Cinderella Man regelrechte bangers zijn.
Eminem heeft weer een beetje die passie terug die op Relapse en Encore weg was, maar als Revival en die tape met Royce zijn gedropped, Detox uit is, en 50 weg is bij Interscope, is het voor Eminem de hoogste tijd om te stoppen. Zo houdt hij zijn legende in stand.

Masta Ace - A Long Hot Summer
Ja sorry hoor.

Kno - Death is Silent
Neem Strange Journey vol. 1 in gedachten, draai nog 5 joints, en je hebt Death is Silent. Een belachelijk diepe plaat, met schitterend instrument gebruik, waar de kwaliteit van af spat. Hoogtepuntje is voor mij zonder twijfel Graveyard. Hoe die beat binnenkomt is retarded.

De Jeugd van Tegenwoordig - De Lachende Derde
Quotes te over, catchy refreintjes, hits, persoonlijke tracks, belachelijk harde beats, en ex drugs verslaafden. Oh en een dikzak. Bas Bron bewijst nu officieel de beste producer in Nederland te zijn, en dat is meteen de enige reden dat de drie rappers zo goed voor de dag komen. Al heeft Faberyayo het ondertussen ook ruimschoots bewezen met..

Faberyayo & Vic Crèzee - Het Grote Gedoe
Met tracks als Uniform en Papa heb je mij te pakken. De inhoud doen we het niet voor, maar godverredomme wat blijft deze mixtape hangen. de Skilogie is ook zo heerlijk, ik kan hier not op haten.

Cartes - &
Waar ik Kleine Jay misschien 3x geluisterd heb, uit respect naar hem, heb ik Cartes' album stuk geluisterd. Een heerlijke vibe, prachtige compositie, en een Cartes die zijn ziel bloot legt. Ja dat ligt me wel.

Black Milk - Album of the Year
Uiteindelijk is het totaal niet de beste plaat van 2010 geworden, maar Black Milk doet wel weer precies wat ik van hem verwacht. Knetterharde beats vullen met niet-storende tot hele dope verses, van zowel zichzelf als de juiste gasten. Het is altijd fijn om Royce op een Black Milk beat te horen, net zoals het altijd fijn is te horen hoe Milk om gaat met zijn muziek. Elk detail moet kloppen, want pas dan klinkt het écht vies. Een hele goede prestatie.

Deacon the Villain & Sheisty Khrist - Niggaz With Lattitude
KEIHARD smetje op deze verder heerlijke plaat is Rip The guts.. Verder doet deze plaat precies wat je van Deacon verwacht.

Geen zin meer, nu roken, morgen deel 2.

Reacties

BerichtGeplaatst: wo 29 dec 2010 16:34:25 
ahaha word Rubief, die Deacon plaat is de SHIT!

Bij Rip The Guts heb ik al het gekwijk eruit geknipt, alleen de dope verses nog over gelaten xD Ik ergerde me dood. Als je 'm wil, holla.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 30 dec 2010 12:34:09 
ben ik nu de enigste die relapse dope vond en recovery een te hoog hit gehalte heeft hebben


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 30 dec 2010 12:36:23 
Toffe insteek Rubief. Masta Ace er toch nog ff tussen xD.

Had alleen van jou wel verwacht dat de stukjes iets langer zouden zijn.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 30 dec 2010 15:42:46 
Ik ga nu aan deel 2 beginnen, en daar komen de écht interessante albums te staan ;)


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 30 dec 2010 18:04:23 
Waarom vinden jullie De Jeugd zo ontzettend goed?


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 30 dec 2010 18:34:18 
Hoooooow. Bas Bron is goed. Die drie rappers hebben gewoon de mazzel dat ze op zijn beats hebben mogen leren rappen, en daar komen ze mee weg omdat ze hilarisch zijn, en de meest belachelijke zinnen voorschotelen.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: di 04 jan 2011 20:55:52 
Oké, daar kan ik in komen. No heaumeau.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 

Reageren

Om een reactie achter te laten, dien je een account te hebben. Inloggen of registeren.