[Preview] Jiggy Djé - De Ark De Triomf

Robby Bobson 26 mrt 2009

Winne is geweest, dus nu zijn alle blikken gericht op Jiggy Djé. De rapper die heel wat te bewijzen heeft. Of eigenlijk totaal niet. Hij is 'daar' al. Vraag de gemiddelde liefhebber en hij zal Jiggy Djé opnoemen in in ieder geval zijn top 5. Hij heeft al 2 classics uitgebracht. Hij heeft z'n eigen label, kledinglijn. Waar rappers jaren voor moeten vechten, hij heeft het allemaal al. Een tweede album is helemaal niet nodig, desnoods verkoopt hij de honing aan z'n reet aan al die meelopers..

Maar, al sinds de release van zijn solo debuut, word er al gewacht op de opvolger. Die opvolger komt 20 april dan eindelijk uit, en dinsdag avond werd de eerste single losgelaten tijdens Wat Anders, waar hij co-host is op Lijn5. Hoge rotatie is het resultaat in m'n afspeellijst en Hey DJ lijkt het goed te doen in de eerste reacties.

Een relatief rustige track met grappige woordspelingen galore..
"Ik ging van open mics en oude nikies naar een in-huis studio en elke maand een nieuwe doos.. Nikies."

Het refrein is druk, met een sample van een Kohfie Konnect track, "Hey Dj draai m'n plaatje" en heftige blazers. De beat is van SirOJ, en die heeft duidelijk goed zijn best gedaan. Veel instrumenten, en een mooie compositie.

Daarnaast is Jiggy duidelijk in zijn element. Een indruk die ik ook kreeg toen ik het hele album mocht beluisteren. Intro's en outro's van tracks, refreintjes, bruggetjes, en sowieso de woordspelingen zijn vrolijk en scherp als vanouds.
Sowieso is het een geweldig talent van hem, om woordspelingen en grapjes ook in wat serieuzere tracks voorbij te laten komen, zonder de sfeer te verpesten of het doen voorkomen dat hij het niet serieus neemt. Iets wat maar heel weinig mensen hem kunnen nadoen.

De eerste recensie was alweer te vinden in de krant, waar Saul van Stapele 4 van de 5 bolletjes inkleurde en erg positief was over het album. Dit, inclusief de eerste single doen mij geloven in een derde klassieker van de hand van de beste man.
Mocht dit echt het geval zijn, dan doop ik vanaf dat moment Jiggy Djé tot de beste rapper die we kennen in de Nederlandse rap scene, en nog lang mogen kennen.

Afbeelding

Reacties

BerichtGeplaatst: do 26 mrt 2009 00:58:08 
WAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ik heb zin deze album,
maar dude harde Preview ;)


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 26 mrt 2009 01:22:21 
Goede preview. Maar Noahs Ark als klassieker kan ik me nog enigszins in vinden. Maar om nu HETISZOVER als klassieker te benoemen vind ik wat overdreven.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 26 mrt 2009 02:30:52 
Ik heb nooit echt Jiggy Djé geluisterd.. Blauw Bloed was wel hard..
Uhh Sinds ik die track 'Hey DJ' heb gehoord, denk ik dat album wel hard wordt
Moet wel zelfde style blijven, want vond ze oude style meer saai (tijd terug)
Verder verwacht ik er wel veel van, zoals elke LS'er (meepraters)
Verder Rubief.. nice preview


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 26 mrt 2009 09:29:28 
kleinnico schreef:
Goede preview. Maar Noahs Ark als klassieker kan ik me nog enigszins in vinden. Maar om nu HETISZOVER als klassieker te benoemen vind ik wat overdreven.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 26 mrt 2009 10:41:18 
Staat er een track op HETISZOVER die minder is? Of gewoon kut? In mijn ogen niet.. Maar, 't is wel snel inderdaad.. Dus ik kom over 4 jaar wel terug en dan trek ik me bek wel weer open :lol:


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 26 mrt 2009 13:05:08 
Noahs Ark was wel een dope album ja.. ben benieuwd.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 26 mrt 2009 13:10:30 
Rubief schreef:
Staat er een track op HETISZOVER die minder is? Of gewoon kut? In mijn ogen niet.. Maar, 't is wel snel inderdaad.. Dus ik kom over 4 jaar wel terug en dan trek ik me bek wel weer open :lol:


Vond meerdere tracks kut hoor, "Blaas Op Mijn Fluit" en "Geef Mij Je Hand" bijvoorbeeld. Al komt Jiggy daar nog wel hard :P


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 26 mrt 2009 13:16:03 
Was misschien leuker geweest als je was ingegaan op de dingen die alleen jij nog gehoord had.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 26 mrt 2009 13:20:41 
Dat komt nog ;) Dit moet breeed uitgesmeerd worden :lol:


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 

Reageren

Om een reactie achter te laten, dien je een account te hebben. Inloggen of registeren.