[Preview] Jay-Z - American Gangster

Robby Bobson 27 okt 2007

Hij ging stoppen met The Black Album, kwam terug met een album wat gemengde gevoelens teweegbracht bij mij. Op sicke beats rapte Jay-Z vrij goed, maar wist me niet echt te boeien. Nu komt hij terug met American Gangster. Een concept album, wat mij meteen aansprak. Het feit dat hij bij de gelijknamige film, inspiratie haalt, voor dit album, geeft mijn respect-pijl voor Jay-Z echt een boast. En als de tracks die lekken ook nog eens heel dope klinken, kan het niet anders dan dat ik rijkhalzend naar dit album uit heb gekeken de afgelopen maanden. Is het 't wachten waard geweest?
Ik kan beginnen met een Ja. Toen ik hoorde dat Diddy een groot deel van de producties voor z'n rekening neemt, werd ik een beetje angstig, niet wetende wat ik zou kunnen verwachten. Echter weet hij de knopjes behoorlijk goed in te drukken, al klinken sommige beats een heel klein beetje basic, met een vrij standaard snare er in. Dat doet best pijn, maar is beter dan de overheersende bangers die op Kingdom Come stonden. Op deze manier haalt Jay-Z de aandacht naar zichzelf, en dat vind ik prettig.
Sowieso heeft Jay-Z een hele fijne stem om naar te luisteren, eentje die me al 10 Cd's weet te boeien. Maargoed, over het album.
We beginnen met een geweldig intro, absoluut 1 van de mooiste die ik ooit gehoord heb. Wanneer je Denzel Washington's stem er voor gebruikt, heb je sowieso al een heleboel goed gedaan bij mij (Ik ben zwaar DW fan), maar de beat die er in gebruikt wordt, klinkt zo ontzettend lekker in mijn oortjes, dat ik heerlijk warm wordt gemaakt voor de rest van het album.
Het intro loopt over in pray een goeie, opbouwende beat, waar Jay rapt "I didnt choose this life, this life choose me" Fijne track, goed begin van het album.
Na een track met een sample van Marvin Gaye (American Dream, prachtige beat trouwens), komt de track waar ik een beetje bang voor was. Eentje samen met Lil' Wayne.. Ik moet voor ik verder ga, even vertellen dat ik echt een Wayne-Hater ben. Z'n stem, z'n tekst en z'n flow vind ik echt irritant. Vrijwel altijd. Ik zeg vrijwel. Met een rede.. Zowaar is Lil Wayne een toevoeging aan Hello Brooklyn 2.0! Op een keiharde banger, geven de 2 een ode aan Brooklyn. Geweldige track.
Meest pijnlijke track is Say Hello. Ik haalde de simpele snares al eens aan hierboven, en dit is daar het voorbeeld van.
Echt een track die boven de rest uit steekt, heb ik niet gevonden op dit album.
Alle tracks klinken gewoon heel lekker in mijn ogen, en het is weer een typisch Jay-Z album.
Een track die ik wel nog even onder de aandacht wil brengen, is Success met Nas. Hele dope track, met een erg lekkere beat, waar ze volgens mij een paar oude lines gebruiken, ik weet in ieder geval zeker dat ik ze al eerder heb gehoord. :P
Het is een erg goed album geworden. Ik had hele hoge verwachtingen, en zoals het er nu uit ziet, zijn deze ingelost. En dit is een Pre-Review, omdat ik 2 tracks mis. Ignorant shit en Party Life zaten niet bij deze download. Echter had ik Ignorant shit al, en de titel van Party Life trekt me niet bepaald aan, dus ik dacht, drop alvast een review. :D

Reacties

BerichtGeplaatst: za 27 okt 2007 14:32:44 
uitgebreid... :P
ik ben niet zo'n jay-z fan alleen 99 problems en hard knock life vond ik dope.. dus deze sla ik denk iki tog maar over...


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: za 27 okt 2007 14:34:42 
Ik ga deze wel checken denk ik..


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: za 27 okt 2007 17:46:18 
Ik ken de eerste 6 nummers... niet zo belachelijk slecht als Kingdom Come maar ook niet dat ik hier vrolijk van word.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: za 27 okt 2007 20:10:22 

Bekijk in HD kwaliteit (mits beschikbaar)
Download video
Download MP3


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 01 nov 2007 09:19:08 
hello brooklijn is dope de rest niet


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 

Reageren

Om een reactie achter te laten, dien je een account te hebben. Inloggen of registeren.