[Review] Kohfie Konnect - HETISZOVER

Robby Bobson 08 dec 2008

Ik had, als vrij grote Jiggy Djé fan, nog nooit gehoord van Kohfie Konnect. In zoverre, de eerste clip gezien, maar nooit de link gelegd, en vond de clip maar matigjes. Keihard kwam uit, en ik was zwaar gehypt voor Jiggens 2e album. Toen dat veranderde in Kohfie Konnect, ben ik me er wat in gaan verdiepen, en bleek dat Tenshun en Terilekst Jiggy daarin vergezellen, en samen zover (no pun intended) waren om het debuut album de straat op te gooien.
"Landgenoten, wij herhalen het bericht, waar wij allen, zo lang hebben gewacht" is de quote van het polygoon journaal (als ik me niet vergis, that is.. En google dat) en we maken kennis met een ontzettend donkere beat van Terilekst, "De Machinekamer" waar het refrein verteld dat ze er eindelijk zijn. En dat mag gezegd worden. De clip van Dikke Neus staat al 3 jaar op Youtube, en daarna is er eigenlijk niks meer vernomen van een vervolg, afgezien van af en toe een fan die het er over had.

Op Kohfie Konnectz Level weten de heren rappers op idioot veel manieren koffie te verwerken in hun verses, wat echt getuigd van verschrikkelijk veel creativiteit. "Je komt verkeerd als een shot koffie met melk"
Dat de mannen creatief zijn, uit zich niet alleen op deze track. Elke track staat bol van punches, waar tegenover staat, dat er van daadwerkelijke onderwerpen weinig sprake is. Keiharde ruwe hiphop komt daar voor terug.
De eerste single Keihard is een voorbeeld van die ruwheid. In de periode waar heel Noah's Ark verschrikkelijk blij over komt, en Jiggy zelf ook, komen ze toch met een donkere track, vergezeld met eenzelfde clip.

Misschien wel de meest hilarische track is Blaas op m'n Fluit met Wudstik en Turk. Ik wil niet vervallen in het quoten van punches, maar deze track staat vol van heerlijke punches en vooral de verse van Jiggy is geweldig.

Qua tekst doen de 2 heren absoluut niet voor elkaar onder, al heeft Jiggy, vooral op de wat vrolijkere tracks, duidelijk de betere delivery, waar je echt vrolijk van wordt. Iets wat Tenshun wat minder heeft.

Zwakke punten zijn er, maar weinig. Namelijk eigenlijk alleen als Terilekst z'n bek opentrekt. Hij kan rappen, niks op af te dingen, maar valt gewoon in het niet bij het geweld dat Tenshun en Jiggy Djé brengen.
Z'n beats zijn wel prachtig op dit album, zoals Dubbel KO, die een prachtige drum heeft. Sowieso dit hele album is heerlijk op elkaar afgestemd, en daar kunnen we Terilekst verantwoordelijk voor houden, die echt z'n best heeft gedaan op de beats.

Ja, dit is een heel sterk album, die de Nederhop liefhebber niet mag missen, en zeker in mijn eindejaars lijstje zal verschijnen. Nu is het wachten op De Ark De Triomf!

Reacties

BerichtGeplaatst: ma 08 dec 2008 22:45:23 
keihard


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: di 09 dec 2008 18:26:59 
Haha blaas op mijn fluit: 'Een Slet Komt Vroeg Of Laat , Voor Lul Te Staan'
Btw je zegt dat hij heel veel punchlines er uit gooit maar ik vind het meer wordplay. Zoals die Koffie line die je citeerden.

Verder natuurlijk kk dope album , alleen Tenshun rapt soms onduidelijk.

NOAHSS ARK!!


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 

Reageren

Om een reactie achter te laten, dien je een account te hebben. Inloggen of registeren.