[Review] Het Eerste Halfjaar

Robby Bobson 06 jul 2008

Tijd voor een lijstje! We zijn alweer over de helft van het jaar 2008! Wat heeft het tot nog toe gebracht, en wat is mijn top 10 tot nog toe?
Grote amerikaanse releases werden uitgesteld, nog een keer uitgesteld, en nog een keer uitgesteld.. The Game, G-Unit & Nas, zouden al minstens een maand uit zijn, maar G-Unit heeft z'n album als enige in de winkel liggen, en Nas is sinds een paar dagen gelekt. N.E.R.D wist zonder al te veel rugbaarheid er aan te geven, afgezien van een single, hun album in de winkel te krijgen. In XXL, The Source, en op het internet heb ik geen reclame gezien, terwijl ze toch een superalbum hebben afgeleverd.
Tech N9ne heeft z'n dubbelalbum Killer uit, die ik nog altijd een keer goed moet controleren, maar wat toch heel erg goed klinkt. The Roots hebben een solide album afgeleverd met Rising Down.
Gnarls Barkley kwam met ook een solide, The Odd Couple, met de geweldige single Run, samen met die achterlijke clip. Flo-Rida bracht een mainstream album, die bol staat van de ringtone hits, zonder als een Young Joc te rappen, blijkbaar kan het dus wel.
Bun B ging ook weer rappen, dit maal zonder zijn eeuwige homie Pimp C (R.i.P.) en komt eigenlijk wel een stapeltje kwaliteit te kort om in zijn eentje een album te vullen.
In Nederland was het dit eerste halfjaar ook behoorlijk druk met nieuwe releases.
Brainpower kwam Hardt met zijn dubbelalbum, Blaxtar was Blaxtar op ChronozbaƤl, De Columbiaanse Bloedgroep bracht een lekker fris album, met erg leuke tracks er op. Dion kwam met mixtapes, DJ Mp van VSOP verkoopt z'n gratis album via State en 101, en daar is niet zo veel mis mee.
De Jeugd van Tegenwoordig bracht een ijzersterk album dat eigenlijk meer neigt naar elektro met raps dan Rap met elektro invloeden. Kubus & BangBang hadden honger en deden de koelkast open voor 2Cd's vol met Pie & Mash. De rijkelui Lange Frans & Baas B stapten even terug achter de mic en gingen weer Verder, een andermaal zwak album erbij, met misschien 22 Baco als leuke TMF hit.
Spacekees wil Meer Ruimte en wist zonder goede flow, zonder goede rijms, zonder hele sterke beats, toch een verdomd interessant album af te leveren.
Timmetje Beumers kwam met Il Principe, een gefrustreerd album van een ouwe lul met een microfoon die meer waard is dan jou studio..
Turk's Turkse Pizza was de 2e Noah's Ark release sinds Jiggy's debuut, een solide EP, die eigenlijk niet zo veel fout doet. U-Niq ging voor Het Kapitalisme, een album die het vooral moet hebben van de features van Opgezwolle, Winne, Heinek'n, Adison en Crimson.
Genoeg was er te beluisteren, en dan heb ik nog niet eens alles genoemd. Want Atmosphere bracht misschien wel mijn persoonlijk hoogtepunt van dit jaar tot nog toe, met 'When Life Gives You Melons, Paint That Shit Gold'.
Een lijstje:

#10. The Roots - Rising Down
#09. Gnarls Barkley - The Odd Couple
#08. Blaxtar - ChronozbaƤl
#07. Brainpower - Hard/Hart
#06. Dion - Muziek van de Bodem
#05. SpaceKees - Meer Ruimte
#04. Nas - Untitled
#03. N.E.R.D - Seeing Sounds
#02. De Jeugd van Tegenwoordig - De Machine
#01. Atmosphere - When Life Gives You Mellons, You Paint That Shit Gold

Rubief, Signing Off _0/

Reacties

BerichtGeplaatst: zo 10 aug 2008 23:01:54 
Misschien moet je gebruik maken van alinea's, want dit lezen is vagina.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: zo 10 aug 2008 23:32:17 
dion uit lijstje halen turk op zijn plek
lil wayne met the carter III mocht ook wel lijstje in


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: zo 17 aug 2008 13:28:18 
Gladif schreef:
Misschien moet je gebruik maken van alinea's, want dit lezen is vagina.


i agree


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: di 19 aug 2008 08:09:34 
VSOP verkoopt z'n gratis album

weird?


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 

Reageren

Om een reactie achter te laten, dien je een account te hebben. Inloggen of registeren.