[Preview] Verschillende artiesten

Robby Bobson 06 jun 2008

Dit jaar is er al het een en ander uitgekomen, U-Niq, De Jeugd van Tegenwoordig, Brainpower, om maar wat te noemen. Brachten kwalitatieve albums, maar op de helft van het jaar, is het tijd om vooruit te kijken. Winne, Jiggy Djé, Diggy Dex, Engel, daar ga ik nu naar kijken. Wat zijn de verwachtingen, en meer.
Winne kwam een paar jaar terug opeens tevoorschijn met Top3 MC. Tracks als Pomp die Shit! Net Als Ik, en Beton volgden, samen met een contract bij Top Notch. Nu wachten we al een aantal jaar op zijn album, Winne Zonder Strijd. Er was op 21 april een release datum geplaatst, maar toen bekend werd gemaakt dat Top Notch samen ging werken met Universal, werd daar doodleuk bij verteld, dat de eerste release onder die samenwerking, het album van De Jeugd zou worden. Welke uit kwam op 23 april (correct me if i'm wrong). Daar ging die release datum dus. Even later hing Lijn5 Wat Anders aan de lijn bij Winne, en hij bevestigde het. Hij ging het niet redden, en durfde nog geen nieuwe datum te prikken. Maar het lijkt er op dat het album toch nog wel in 2008 gaat komen. Wanneer precies weet volgens mij niemand, maar het wordt nu toch wel de hoogste tijd, en we wachten niet voor eeuwig. Ik verwacht dat dit album heel veel goede dingen kan doen voor de Nederlandse Hiphop scene. Zijn live spit bij dezelfde radio show die ik al eerder aanhaalde, was voor mij een teken, dat als hij al zo ziek rapt bij de radio, hoe achterlijk gruwelijk moet zijn album dan wel niet worden?! 't Is Winne!
Diggy Dex komt er al bijna aan! Althans, dat zou je denken. Diggy is de enige van de heren in dit artikel, die al een eerste single op youtube heeft getikt, De Meest Exclusieve Jansen. Echter komt zijn album pas in September. Zijn single is wel weer lekker Diggy Dex, en geeft zeker wat te wachten op zijn album, Mayonaise Voor De Ziel. Ook voor dit album zijn bij mij de verwachtingen behoorlijk hoog. Sowieso door de lekkere single die hij gedropped heeft, ben ik weer wakker geworden voor zijn album, en daarnaast liet hij op vorige releases zien dat hij meer aandacht absoluut waard is.
Jiggy Djé, de Keyser van Noah's Ark, vaste co-host van Venz bij Wat Anders op Lijn5, organiseert in De Kelder in Amersfoort eens in de zoveel tijd Kribbuhshit! en treed tussendoor ook nog eens op. Hij bracht in 2006 Noah's Ark, zijn debuut album als solo artiest, en dat album werd door een panel van Hiphop kenners als 1 van de beste Nederhop albums aller tijden bestempeld, samen met o.a. Eigen Wereld van Opgezwolle en Binnenlandse Funk van Extince. Geen schande!
Nu moet Ark De Triomf de opvolger daarvan worden. Hier is nog geen release datum voor bekend. Mede door zijn debuut album wacht ik vol smart op het album, en verwacht ik ook erg veel. Recent bij Wat Anders, had hij een zin "Noem me God Punchline, ik spit Allah Akhbars", die ene zin was voor mij voldoende om er nog altijd de volste vertrouwen in te hebben dat Jiggy Dje behoort bij de absolute top van de Nederhop, en dat zijn album ccraaayyyzeey wordt. Zeg JEE!
Engel komt net als Diggy Dex in September uit met z'n album (Waarschijnlijk), en ook hiervan is nog relatief weinig bekend. Wel is bekend dat Def-P, Tim Beumers, KernKoppen en Diggy Dex sowieso gast bijdrages gaan leveren. Voor de man uit mijn geboortestad, moet ik daarvoor even een momentje van respect geven.
Daarnaast is er een promo uitgebracht, die je hier kunt checken. De piece daar, is gezet in Hoorn, onder de Ballenbrug voor de personen die er een kijkje willen nemen. Echt een heel mooi stuk. Engel heeft de afgelopen paar jaar veel samen met Daniel gemaakt. Resultaat daarvan zijn Woonboot Producties 1 & 2. Twee geslaagde albums, die, en dan zeker de laatste, live, heel goed uit de verf komen. Door die 2 albums, en de track "Buitenbeentje" die een tijdje terug is gereleased, én het feit dat hij uit mijn stad komt, maakt dat ik ontzettend uitkijk naar dit album. Hij laat alleen nog maar progressie zien in zijn tracks, en het lijkt, na al die tijd, dat hij nog altijd beter blijft te worden.

Tuurlijk komen er meerdere albums uit. Deze 4 albums kijk ik echter echt heel erg naar uit. En het is nu half 4 's nachts, dus ik verwacht nogal dat ik een aantal albums vergeet waar ik ook naar uitkijk, maar dat komt wel. :P Weltrusten

Reacties

BerichtGeplaatst: vr 06 jun 2008 12:11:05 
Rubief schreef:

Jiggy Djé, de keizer van Noah's Ark,


;)


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: vr 06 jun 2008 12:18:16 
Fixed :P


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: vr 06 jun 2008 13:16:10 
Rubief schreef:

"Noem me God Punchline, ik spit Allah Akhbars"


van welke uitzending komt die?


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: vr 06 jun 2008 13:29:11 
De Extra Wat Anders, die ze Live deden afgelopen vrijdag, in plaats van Hardt geloof ik was die.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: vr 06 jun 2008 14:49:37 
is die terug te luisteren?


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: vr 06 jun 2008 16:57:03 
http://www.lijn5.com/page/shows/103/Wat ... t%20Anders


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: ma 09 jun 2008 15:20:33 
Rubief, propz naar je reviews :P
Goed bezig :P


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 

Reageren

Om een reactie achter te laten, dien je een account te hebben. Inloggen of registeren.