[Review] Lange Frans & Baas-B - Verder

Robby Bobson 27 apr 2008

De schnabbel koning van de Nederlandse Hiphop en de rapper annex zanger, Lange Frans & Baas B. Ze begonnen op de Straatremixes, en we gingen van Moppie, naar Zinloos, vertrokken naar Het Land Van en zitten nu met Kamervragen. Wat moeten we nou met de 2 -met afstand- bekendste rappers van Nederland, die eigenlijk allang -en dan vooral Lange- geen rappers meer zijn, maar beroemdheden die er toevallig bij rappen?
Je moet ze 1 ding nageven, hun hossel is ijzersterk. Al jaren hun raps een stuk minder sterk. Waar de straatremixes Amsterdam op z'n kop zetten, waren hun eerste 2 albums niet al te positief ontvangen, en als ik dit album zo eens door luister, zal ook dit album niet al te best ontvangen worden.
Kamervragen kennen de meeste hier wel. Het is leuk dat ze een dergelijk onderwerp aanraken, en de beat is machtig, maar echt diep in de materie gaan ze nooit op deze track, en ondanks dat de clip geboycot is door MTV Networks, is het tegenwoordig behoorlijk hip om een track te maken tegen de staat (Zie Salah Edin, Manu, etc.). Tuurlijk is dat Hiphop, schoppen tegen de maatschappij, maar helemaal lekker loopt het niet bij Lange Frans en Baas B.
Helemaal niet, als de vragen op zijn, en we de club in gaan voor 22 baco...
Toegegeven, dit is een hit. Absoluut. Zeker hoe Baas B flowt (Flinke Namen/Kiddo Cee anyone?), is gewoon lekker. Onderwerp is uiteraard niet echt boeiend, maar ik ram steeds maar op repeat om die flow van Baas te horen.
Daarna gaan we het dak op, om de zelfmoord poging van Baas B (Zonder Lange Frans, maar met -Een vrij zwakke- Jayh), omdat hij zijn ex niet kwijt wil, aan te horen. Onderwerp is weer ballen, maar toch, de track heeft iets.
Ja, en dan heb je de hoogtepunten wel gehad.. Lange Frans heeft het over z'n kookkunsten, z'n pokertaferelen, en hoe goed hij het wel niet doet allemaal.
Baas B heeft het over Marcella, Isabella, en over hoe hard hij wel niet spaaaazt.
Tot we komen bij Liefde. Weer zo'n prachtige beat, waar Lange en Baas rappen over een mishandelde vrouw. Denk dat deze beter geslaagd was, als Lange Frans deze alleen met Micheal Bryan had gedaan, aangezien zijn verse echt goed is, maar Baas het gemiddelde nogal omlaag haalt. Maar alsnog, een betere track dan wat we tot nog toe gehoord hebben.
En dan gaan we nog een stapje omhoog. Ik zag Tim Beumers in de tracklist staan, m'n iTunes geminimaliseerd, en daardoor hield ik het vol om dit album aan te laten staan. Toen hoorde ik de beat van Levenslessen, en ik dacht "Ja, hier staat Tim Beumers op" En verdomd, ik had gelijk. Hoewel Baas B nogal preecherig over komt in zijn verse, -hij verteld een man hoe het moet, en die snapt het ineens allemaal, in een vrij zwak verse-. Tim Beumers killt de hoofdpersonen zonder twijfel, en het refrein klinkt ook als een echt Beumers refrein, dus ik denk dat hij die ook heeft geschreven voor dit nummer. Toch leuk om een Rotterdammer op het album van 2 Amsterdammers te horen.
Maarja, daarna kakt het weer keihard in bij de 2 laatste tracks. Een zwakke track met Brace, en een uit de kluiten gewassen shoutout, met simpelweg pijnlijke rijms. "Gerechten maken/Risotto met garnalen" *huilt
Tsja, Ze weten wederom niet te overtuigen met hun album, en dat is jammer. Ik had ergens nog een stille, stille hoop, dat ze weer een beetje Straatremix terug konden brengen, maar dat was een illustere hoop.
Ik ben echt teleurgesteld door dit album, al staan er toch tracks op, die ik zeker wat vaker aan zal zetten (22 Baco, Liefde en Levenslessen). Maar het is gewoon zonde. En absoluut geen aankoop waard.

Reacties

BerichtGeplaatst: ma 28 apr 2008 11:45:04 
Klinkt al een schijtalbum..
Had ook niet anders verwacht, idd jammer dat ze niet meer die straatremix shit doen, maar dat had ik ook niet anders verwacht. Eens comercieel altijd comercieel.

Staat Ali B er nog op trouwens? Dan kan het niveau nog een tree omlaag. :P


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 

Reageren

Om een reactie achter te laten, dien je een account te hebben. Inloggen of registeren.