Album Release: Skere Heren - Gebakken Peren

Murstratus 29 jun 2013

Vrijdag 28 juni heeft de releaseparty van het Zaanse hiphopcollectief Skere Heren plaatsgevonden. Het O.V.B. in Zaandam was zwaar beladen tot aan de deur. Plus minus 250 a 300 man heeft van een erg sterke avond mogen genieten.

De avond was ingevuld met erg sterke voorprogramma's van o.a. D.R.I.E. (akoestisch duo met gitaar en rap uit Castricum), L├Ącker (Rock/Rap/Funk uit Groningen) en G-DO & Xception (experimentele hiphop uit Amsterdam).

De zaal was hierdoor in een goede stemming en aardig opgewarmd voor de main show. Met de tracks "Hoe Is Het" welke je mee neemt tussen een bizarre situatie tussen een freak zijn, maar eigenlijk het wel willen weten hoe het is om normaal te zijn. Het zet je direct aan het denken.

De track "Vaderlief" geeft goed weer wat voor een invloed ouders en -of broers kunnen uitoefenen op een persoon, echter wordt er duidelijk meegegeven door rapper Hmmarv dat hij zelf goed genoeg weet hoe hij de juiste keuzes moet maken. Door middel van de beladen, maar herkenbare situaties namen de Skere Heren met hun teksten in een progredelische hiphop/rock stijl de zaal mee en werden daardoor ook erg goed ontvangen door het publiek.

Er was een erg goede chemie tussen het publiek en de band. De Skere Heren hebben de gehele show op het zelfde niveau en inhoudsvolle tracks zoals "Goede Bedoelingen", "Kijk en Luister" en "Positief" kunnen doorzetten. Tijdens de track "Positief" hebben de mannen, net zoals op de plaat, versterking gekregen van Annelies de Bruin uit Haarlem. Deze zangeres welke het refrein voor haar rekening heeft genomen was een erg aangename toevoeging op de show, zowel zangtechnisch als in de vorm van haar verschijning.

Na de ijzersterke show hebben de mannen na een veelvoudig "we want more" nog een toegift mogen doen en hebben vervolgens met een hoop lawaai van een uitbundig publiek het podium verlaten. Het album was tijdens deze avond al verkrijgbaar, hier is dan ook gretig gebruik gemaakt.

De avond werd afgesloten door de Zaanse collega's van ZOLARSEM (hiphop uit Zaandam). De mannen hebben zoals we van hun gewend zijn een goede set neergezet. Helaas werd de show afgekapt vanwege tijd nood, het O.V.B. bevind zich namelijk in een woonwijk en heeft de plicht om rond 02.00 uur geluidloos te zijn voor omwonenden.

De mannen van Skere Heren hebben een erg goede indruk weten achter te laten, zowel op het publiek als goede collega's uit de scene.

Ook benieuwd naar de plaat? Surf dan even naar www.skereheren.nl of scoor er een tijdens een van de live shows.

Tracklist:

1. Hoe Is Het?
2. Vaderlief
3. Schijt
4. Divergeren
5. Goede Bedoelingen
6. Lui Als Vak
7. Eerlijk
8. Niet Helemaal
9. Convergeren
10. Positief ft. Annelies de Bruin
11. Kijk En Luister


Artiesten/Groepen: Skere Heren (Hmmarv raps, Jur drums, Martijn gitaar en Jack bassgitaar)
Gastartiesten: Annelies de Bruin (zang), DJ Abrassive (scratches), Mark Nieuwenhuis (trompet)
Platform: Eigen Beheer
Opnames: V-King Studio
Tijdsduur: 46:00
Artwork: Handgedrukt
Release: 28 juni 2013

Video: Skere Heren - 15 Minuten Skeer MINI DOCU

meer over

Skere Heren - 15 Minuten Skeer MINI DOCU

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Om een reactie achter te laten, dien je een account te hebben. Inloggen of registeren.