[Review] Cunninlynguists - Dirty Acres

Slug 22 dec 2007

Afbeelding

Ze zijn nooit echt bij het grote publiek doorgebroken, desondanks staat de teller al op 5 albums in 6 jaar. Dat is heel wat, en hoe goed het elke keer weer is, verandert er eigenlijk bijna niks aan de muziek. Enerzijds is dat jammer, aan de andere kant ben je tegenwoordig toch bijna elke pakweg anderhalfjaar verzekerd van een goed Cunnin' album. En dat is ook wat waard.

Weinig nieuws dus. Nog steeds dezelfde heerlijk rustige, relaxende hiphop, waarbij de rappers vaak ondergeschikt zijn aan de muziek. Ik denk zelfs dat dit de beste hiphop in z'n soort is. Een andere rapper die bekend staat om z'n chille muziek, is Devin The Dude. Goed nieuws voor fans van beide, hij doet mee op het nummer Wonderful.Dat brengt me tegelijkertijd bij een (heel) licht puntje van kritiek; gastartiesten. Tuurlijk, op het vorige album stonden er ook een paar, maar dit keer zijn het er in verhouding meer. En als het album al zo kort duurt, hoor ik liever alleen Cunninlynguists.

Bij een Cunnin' album zijn er altijd wel een paar uitschieters. In dit geval zijn dit voor mij het up-tempo nummer KKKY, en het rustige The Park: Fresh Air. Toch missen de nummers net een beetje de kracht die ze wel hadden op A Piece Of Strange. Beter als een geheel album te luisteren denk ik, behalve dan de 2 uitschieters die ik net noemde.

Conclusie? Tsja. Cunninlynguists doen al jaren waar ze goed in zijn, en dat is heel chille muziek maken. Als je dat niet bevalt kun je dit laten liggen. Als je een fan bent of op zoek bent naar dit soort hiphop word je, zoals gebruikelijk, op je wenken bediend. Dat ze van mij wel eens wat nieuws mogen proberen is bijzaak.

Reacties

BerichtGeplaatst: za 22 dec 2007 19:57:39 
KKKY is echt heerlijk! Dope review kasper


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 17 jan 2008 01:52:54 
Dance For me en Thing I Dream gaan te ver op dit album.

Ik heb deze ook gekocht. Geweldig album.


Al zijn de vorige gelijkwaardig en eigenlijk is "A Piece Of Strange" beter.
Maja, Cunninlynguists staat bij mij onbetwist nummer 1.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 17 jan 2008 07:53:19 
je bent wel snel burak :P


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: do 17 jan 2008 23:32:22 
Ja sorry.

Ik vergeet steeds dat hier ook Hiphop Shit is.

PS: Worden er alleen maar revieuws gemaakt van nieuwe albums, of wat?

Anders drop ik wel 3 revieuws van de overige cunninlynguists albums.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: vr 18 jan 2008 10:33:36 
Drop gewoon ;) Kasper heeft laatst ook z'n alltime top 5 gedropped..


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: vr 18 jan 2008 11:56:36 
Als je ze maar wel zelf maakt, want copy paste kan iedereen :P


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: za 19 jan 2008 14:47:38 
GODVERDOMME,

ik was letterlijk meer dan een uur bezig met die review van A Piece Of strange. Ik was klaar en ik klikte eerst op Voorbeeld, en ik moest me opeens weer inloggen en al die shit was weg !


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: za 19 jan 2008 14:55:27 
Whahah jij bent echt geen baas Burak :P

Je moet dat soort dingen altijd eerst in word maken. Dat doe ik iig wel, is veel overzichtelijker dan in zo'n klein vakje typen.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: za 19 jan 2008 15:01:52 
burak schreef:
GODVERDOMME,

ik was letterlijk meer dan een uur bezig met die review van A Piece Of strange. Ik was klaar en ik klikte eerst op Voorbeeld, en ik moest me opeens weer inloggen en al die shit was weg !


En het kwam niet terug toen je op vorige drukte ?


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 

Reageren

Om een reactie achter te laten, dien je een account te hebben. Inloggen of registeren.