District Undaground @ Impuls, Wormerveer

Murstratus 04 jan 2013

In het verleden (jaren 90 t/m 2007) was District Undaground, naast de spraakmakende hiphop avonden in de Kade onder de noemer "Hiphop Soulfood", Zaandam een draaiende motor in het promoten van hiphopacts in de omgeving van Zaanstad en omstreken.

Nu zijn we weer terug met de 2013 editie van District Undaground, dit keer met een erg dope line up. De acts ZOLARSEM, Den Dubieus & Obskuur, Skere Heren, Schrikbewind, Djablo Zwarthart, SA Barz, Scytheman & DJ Just Dope zullen de avond van kwaliteit hiphop voorzien. DJ Kid Chaos, DJ Bobby Bishop en DJ Midnight zullen je van rauwe hiphop tracks voorzien.

De avond zal door Murstratus worden gehost.

25 januari 2013, aanvang 21.00 uur

Locatie:
IMPULS
Marktplein 3
1521 HS Wormerveer


Schade: € 3,50


Bio's:

ZOLARSEM
De crew ZOLARSEM is een jonge energieke groep van producers, mc’s en creatievelingen. De mc Brett Spitt is afkomsig van voormalige hiphopcrew 1HD, de mannen Brett Spitt en LIN STR zijn afkomstig van voormalige hiphopcrews Monsterverbond en De Verlichting. De duistere, maar enerverende boombap beats van o.a. Meltman, Gompz, Lazy Eyes en Deftek + de lyrics van Brett Spitt en Menna dragen een duidelijke boodschap, vooral maatschappij gerichte boodschappen met zich mee. Op een enkele track worden ze vergezeld door een spraakmakende naam in de scene, de vrouwlijke mc Rosa Ana. Onlangs is het album De Opstand gereleased. Deze is te downloaden op de webste. Een fysieke exemplaar is bij de mannen van Zolarsem tijdens optredens verkrijgbaar. Meer info via www.zolarsem.com.

DEN DUBIEUS & OBSKUUR
Den Dubieus & Obskuur is in 2011 opgericht. Beiden zijn al jaren actief in de Zaanse hiphop scene. Den Dubieus is wellicht beter bekend als Wolvenzoon van de crew Koppensnellers welke in 2006 uit elkaar is gegaan. In 2011 is De Zaanse Schande EP gereleased, welke momenteel nog steeds te downloaden via www.dendubieus-en-obskuur.nl. Ook is er een fysieke exemplaar verkrijgbaar tijdens optredens. Op het moment wordt de debuutplaat De Helse Harlekijn geproduceerd welke dit jaar het licht zal zien. Den Dubieus & Obskuur brengen met name Boom Bap hiphop met een duister randje. De scherpe lyrics en de duistere, funky, maar zware hiphop beats zullen je in een aantal seconden mee slepen en de aandacht van menigen vasthouden. De mannen worden bijgestaan door DJ Midnight. Bij menigen bekend als de DJ en host van Bumrush Radio.

SKERE HEREN
Skere Heren is een groep die progressieve hiphop brengt in band vorm. Opgericht in 2011 door instrumentalisten op zoek naar hiphop en een mc op zoek naar meer dan beats, blijkt Skere Heren een ideale combinatie van interessante, gelaagde muziek en persoonlijke, confronterende teksten die zeer toegankelijk wordt gebracht. Innemend met een rauw randje. De mannen Hmmarv (mc), Jur (drums), Jack (bas) en Martijn (gitaar) proberen zoveel mogelijk op te treden en hun merchandise te verkopen om zodoende een album te kunnen uitbrengen. Een voorproefje, een viertal tracks, is te downloaden via www.skereheren.nl.

SCHRIKBEWIND
Het “Zaans Schrikbewind” heeft in 2004 het album Experimentaal uitgebracht. Na deze debuutplaat en talloze shows is er helaas geen werk meer uitgebracht onder deze naam. Echter heeft mc Hades (een fenomeen in de Zaanse hiphopscene en o.a. ook bekend van de hiphopavonden “Hiphop Soulfood” in de Kade) nog wel een solo album voort gebracht met de naam Top Van De Ijsberg met o.a. een featuring van RFx. Anno 2013 zijn er een aantal koppen van de eerdere band van het Schrikbewind bij elkaar gebracht met hier en daar een aanvulling en ondersteuning van de mannen van de Skere Heren. Echter weten zij de oude vibe goed weer te geven. Oudere tracks worden vooral met solo werk van Hades en nieuw werk gecombineert. Houd je vast voor heftig gitaarwerk, Boom Bap lyrics en een dope DJ Abrassive on the wheels.

SA BARZ, SCYTHEMAN & DJ JUST DOPE
De mc SA Barz is met name bekend van de formatie Scavengaz. Deze mc brengt met Engelstalige lyrics en zou zomaar aan kunnen schuiven bij de Amerikaanse mannen van Non Phixion en -of Jedi Mind Tricks. De lyrics, raps en hiphop beleving brengt hij gemakkelijk over. Hiphop zit er bij hem ingebakken. Het stroomt door zijn aderen. Nog een naam van een mc waar de hiphop door de aderen stromen is Scytheman. Wellicht mogen we hem zelfs wel een legende van de Zaanse hiphop noemen. Echter is er nooit een album verschenen. Wie weet dat er anno 2013 nog iets moois te gebeuren staat! Deze mc weet wellicht de meeste inleving in hiphop over te dragen aan het publiek. Met al zijn energie en professionele houding neemt hij je mee in zijn flows en denk je al snel, what the fuck, zo moet hiphop zijn! De mannen worden bijgestaan door DJ Just Dope.

DJABLO ZWARTHART
Djablo staat voor tegenstelling in de breedste zin van het woord. Het is een mix van diablo (Spaans voor Duivel )en Jah (Jamaicaans voor God). Djablo zelf staat voor harde scherpe originele teksten en agressieve overtuigende delivery, opzwepende verses met aanstekelijke hooks. Download het eerdere werk van Djablo op zijn website www.djabloofficial.nl. Djablo is momenteel hard aan het werk aan nieuw werk.

DJ KID CHAOS & DJ BOBBY BISHOP
Beiden DJ’s draaien al jaren mee in de hiphopscene. Vooral oude Boom Bap platen zijn hun favoriet, maar een verse nieuwe banger, zowel Nederlandstalig als Engelstalig kan en mag je verwachten. DJ Kid Chaos is van alle markten thuis, van hardcore tot drum ’n bass, maar vooral hiphop. DJ Bobby Bishop, ook bekend van Hiphop Soulfood in de Kade zal ook van de partij zijn. Zelf is hij ook actief in het organiseren van hiphopavonden. Beiden DJ’s hebben eerder platen gedraaid tijdens District Undaground. Deze homeboys zullen ons daarom tijdens deze avond niet teleur stellen!

Murstratus
Kort maar krachtig. Organisator en host van District Undaground en (promotie) manager van Den Dubieus & Obskuur. Maar vooral een hiphop junkie.

meer info acts:
www.dendubieus-en-obskuur.nl
www.zolarsem.com
www.skereheren.nl
www.djabloofficial.nl

In samenwerking met stichting Welsaen, Jongerencentrum Impuls, vrijwilligers en jongerenwerker Henk Huisman.

Zorg dat je er bij bent, deze lauwness mag je niet missen! 1

Reacties

BerichtGeplaatst: ma 07 jan 2013 14:28:49 
Lol, Wormerveer. Fucking dorp.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: di 08 jan 2013 22:29:26 
Yep, maar wel een erg dikke line up, straight hiphop in ya face! 1 ;)


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 

Reageren

Om een reactie achter te laten, dien je een account te hebben. Inloggen of registeren.