[Reviews] Top 5 in een Notendop

Slug 30 okt 2007

Korte reviewtjes waarbij mn hele top5 langskomt.

1. Wu-Tang Clan - Enter The Wu-Tang (36 Chambers)

Geniaal debuut, heerlijk rauw, grote afwisseling maar niet té groot. 9 top underground MC's op rauwe, schitterende beats die een paar van de beste versen in hiphop spitten met strakke flows. Perfect uitgebalanceerd. Album begint perfect, met 1 van de beste openingen ooit door Ghostface Killlah. Method Man skunx mix negeer ik gewoon, aangezien hij niet op de originele versie vooromt. Blauwdruk in hiphop, vooruitstreven en nooit meer overtroffen.

2. Nas - Illmatic

Een van de beste debuutplaten ooit gemaakt, paar van de grootste producers in de game aanwezig met perfecte beats. Nas op zn hoogtepunt, spit lyrics van een genialiteit dat je alleen maar naar je boxen kan staren. Perfecte lengte. Geen gastartiesten behalve AZ, die helaas nooit de verwachtingen waar heeft kunnen maken, aangezien hij een geweldige verse heeft. Eigenlijk doet Nas alles meteen goed, jammer dat hij die lijn nooit door kunnen zitten.

3. Mobb Deep - The Infamous

GEWELDIGE ATMOSFEER. Tuurlijk moet je niet alles 100% sirieus nemen, maar de sfeer die neer word gezet door de geweldige beats en de delivery van voornamelijk Prodigy is onovertroffen. Niet de beste lyrics op rijmtechnisch niveau, maar in sfeer schetsen en storytelling is Prodigy een absolute meester. Zet Shook Ones pt. 2 maar eens aan met oortjes in terwijl je in het donker buiten loopt, en proef de sfeer. Sowieso 1 van de beste nummers ooit. Gastbijdrages van Nas en Raekwon zijn perfect, en ook Big Noyd staat zn mannetje. Misschien valt het gebrek aan onderwerpen the Mobb aan te rekenen, maar ik heb er totaal geen last van.

4. GZA - Liquid Swords

Één van de eerste Wu-Tang solo's, en gelijk de beste. De gebruikte samples (allemaal uit dezelfde film; Shogun Assassin) zijn perfect gebruikt. Ik vond het zelfs jammer het eens met beeld te zien. GZA doet waar hij goed in is; intellectuele rijms droppen over de altijd goede beats van the RZA. Absolute hoogtepunten zijn Duel Of The Iron Mic en 4th Chamber. De laatste track is een beetje apart, aangezien hij een totaal andere stijl heeft en ook niet van GZA is, maar van Killah Priest. Goede track, dat wel.

5. Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx

The Godfather op CD. Raekwon staat bekend om zn lyrics over maffia en dergelijke, en dat hoor je hier goed in terug. Andere stijl dan Liquid Swords, iets kaler naar mijn gevoel. Toch zijn de beats hier ook weer top notch. Incarcerated Scarfaces is de beste solotrack van Raekwon, maar luister ook eens naar de bijdrages van (wie anders) Inspectah Deck en Nas. Ghostface Killah is aanwezig op veel tracks (staat ook op het hoesje aangegeven) en hij samen met Raekwon is een aangename combinatie.



Wegens tijdgebrek een top 5... ;)

Reacties

BerichtGeplaatst: di 30 okt 2007 16:08:37 
Dope wat ook leus zou zijn dat je zeg maar je 1e album een langere reviewtjes hadden en steeds van af plaats het korter zou worden het is maar een idee ;)


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: di 30 okt 2007 18:28:18 
Mja ik wou dit forum ff omhoogslepen :P kbreid later wel uit.


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: wo 31 okt 2007 12:07:25 
Wist niet dat op dat RZA album allemaal Shogun Assasins samples waren gebruikt :o Die film is keihard :o

Als je goed kijkt naar Kill Bill 2 dan kijkt de dochter van Beatrix "The Bride" Kiddo ook naar Shogun Assasins :X Meisje van vijf ofzo :P Die Kill Bill reeks is er trouwens sterk op gebasseerd ;)


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: wo 31 okt 2007 12:49:52 
Ooh Shook Ones [L] ! ! !
Inderdaad wat je zegt, 's nachts dat nummer luisteren, zo heerlijk..

Ik kan ook gewoon geen top25 van favoriete nummers maken.. ik vergeet 1 van de belangrijkste gewoon :lol:


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: wo 31 okt 2007 13:17:17 
Whaha gelijk weer luisteren nu, hij blijft hard ja. Wat me trouwens opvalt is dat ik jouw top drie albums al vet vaak geluisterd heb. En die dan ook al een paar jaar heb :P Vroeger luisterde ik dit dood.. Vooral Mobb Deep. Maarja toen kwam dat Nederhop ding :P

En tegenwoordig houd ik meer van die chille muziek zoals Sotu the Traveller, Arts The Beatdoctor, Pete Philly and Perquisite.. Allemaal wel een beetje Hiphop maar wel met Jazz invloeden, heel dope :D


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: wo 31 okt 2007 16:04:42 
jeroen schreef:
Wist niet dat op dat RZA album allemaal Shogun Assasins samples waren gebruikt :o Die film is keihard :o

Als je goed kijkt naar Kill Bill 2 dan kijkt de dochter van Beatrix "The Bride" Kiddo ook naar Shogun Assasins :X Meisje van vijf ofzo :P Die Kill Bill reeks is er trouwens sterk op gebasseerd ;)


Op youtube staan alle stukjes uit de film die gesampled zijn ;) Geld ook voor Enter The Wu.


En ja die eerste 3 zijn ook wel musthave klassiekers :P


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: wo 31 okt 2007 16:43:32 
Het dopeste liedje van het Raekwon album 8)


Bekijk in HD kwaliteit (mits beschikbaar)
Download video
Download MP3


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: wo 31 okt 2007 16:48:42 
jeroen schreef:
Whaha gelijk weer luisteren nu, hij blijft hard ja. Wat me trouwens opvalt is dat ik jouw top drie albums al vet vaak geluisterd heb. En die dan ook al een paar jaar heb :P Vroeger luisterde ik dit dood.. Vooral Mobb Deep. Maarja toen kwam dat Nederhop ding :P

En tegenwoordig houd ik meer van die chille muziek zoals Sotu the Traveller, Arts The Beatdoctor, Pete Philly and Perquisite.. Allemaal wel een beetje Hiphop maar wel met Jazz invloeden, heel dope :D


Met Soul in vloeden is ook dope Green_Light_Colorz_PDT_02


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 
BerichtGeplaatst: wo 31 okt 2007 19:51:03 
Blind Nigger Samurai?


Meld dit bericht Bericht details Verwijder bericht
Wijzig bericht Antwoord met een citaat  
 

Reageren

Om een reactie achter te laten, dien je een account te hebben. Inloggen of registeren.