[Review] The Midnight Eez – The Midnight Eez

Jeffusz 05 sep 2011

Tracklist (Produced by The Midnight Eez):
1) Midnight Anthem 5
2) Our Own Business 5
3) How It Started 4
4) Digging in the Crates 4
5) Corrupted Industry 3.75 - 4
6) New York's Devils 4.5 - 5
7) The Last Chance 4.75 - 5
8 Night Walk 4.5 - 5
9) Childhood Memories 5
10) The Plan 4
11) Black Snow 3.5 - 4
12) Everydays Chase 4 - 4.25
13) Dust 4
14) Day Break 4

Release datum: 17 Mei 2011
Label: All City Records
Genre: Instrumental Hip Hop, Jazz Rap, Boom Bap
Invloeden: -
Overall score: 4.0/5

Deze demo tape, die origineel tussen ongeveer 1995 of 1996 werd uitgebracht, bestaat uit een collectie van beats die voor wat voor reden dan ook nooit door een groot label zijn opgepikt. Dit zou mogelijk kunnen zijn geweest omdat ze gewoon beter als beats klinken, het is op sommige momenten gewoon onmogelijk om erop te rappen. Misschien werden ze niet geholpen door de juiste A&R, of misschien hadden de beste rappers van die tijd geen idee wie ze waren. Maar het blijft een feit dat deze vinyl voor bijna een decennium in de kasten van All City is blijven liggen en dat de re-release na wat schat zoeken een zegen voor hip hop liefhebbers is. Wat je hier voorgeschoteld krijgt is vergelijkbaar met de boom bap die J Dilla in de late jaren 90 maakte. Veel soul invloeden, met toch een zware straat kant.

Ik bedoel, er staan hier genoeg perfecte beats op. En wat niet perfect is komt hoofdzakelijk doordat ze te lang duren of door de elektronica; een gebrek aan technologie om het idee te ondersteunen. De samples zijn fantastisch en de cover art spreekt voor zichzelf. Sterker nog, ik zie het als een van de meest iconische cover arts die hip hop ooit heeft gezien. De jongens die deel uitmaakten van The Midnight Eez, wiens namen voor mij onbekend zijn, hebben echt alles voor dit album gegeven en het is volkomen ondenkbaar dat niemand ze een kans heeft gegeven toen hun creatieve gedachtes op een hoogtepunt waren. Je kan alleen maar hopen dat een van de twee weer naar voor komt om zijn verhaal opnieuw te vertellen, omdat het erom schreeuwt om als een les te dienen voor alle up and coming producers. Dit is ongefilterde, dope hip hop. Dat is alles. Alles wat de fans willen.

Okay, waar deze beats uiteindelijk uitkomen is de beslissing van de artiesten die ze zouden hebben uitgekozen en de tweede helft zit vol onzekere snippets, dus het is moeilijk om deze tussen de échte klassieke beat tapes te plaatsen. Maar toch blijft het een fantastische ervaring en de meeste mensen zullen niet veel problemen met meerdere luister pogingen hebben. Zoals meerdere mid-90's projecten zich hebben bewezen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Om een reactie achter te laten, dien je een account te hebben. Inloggen of registeren.